dilluns, 28 de juliol del 2014

Croquetes de pollastre

Bon dia! Avui us porto una recepta tradicional però adaptada a les meves intoleràncies: no té ni gluten, ni làctics, ni ou.

Què necessitarem per a fer les croquetes?

- Pollastre (el millor que podeu fer és aprofitar pollastre rostit que sobri d'algun altre àpat)
- Ceba
- Llet d'arròs
- Maizena (farina de blat de moro)
- Farina de cigró
- Sèsam

El primer que haurem de fer serà triturar tota la carn de pollastre fins que ens quedin trossos ben petits i ho reservem.Tallarem la ceba molt petita (fins i tot podeu triturar-la amb el minipimer si voleu) i la posarem a fregir en una paella amb oli.

Mentrestant, en una tassa barrejarem la llet d'arròs i la maizena. Les quantitats les vaig fer a ull, que no quedi espès però tampoc molt líquid. Hi posarem una mica de sal i una mica de nou moscada (opcional).

Un cop tinguem la ceba cuita hi posem el pollastre i ho barregem tot. Després hi afegirem la "beixamel", o sigui la llet d'arròs i la maizena, i deixarem que es cogui. Quan veiem que està ho posarem en un bol i ho triturarem tot perquè quedi ben fi. 

Taparem el bol amb paper film i ho deixarem refredar a la nevera.

Un cop estigui fred, haurem d'arrebossar-les. Jo ho vaig fer de dues maneres diferents: unes amb farina de cigró i unes altres amb sèsam. Les dues variants eren molt bones.

Per a arrebossar-les, s'agafa una quantitat de pasta amb dues culleres i es fa la forma de la croqueta. Llavors es passa pel plat on hi tenim la farina o el sèsam, s'arrebossa i es posa a fregir en una paella amb oli calent.

Un cop estiguin cuites les posem en un plat amb paper de cuina perquè assequi l'excés d'oli.

I ja tenim unes croquetes amb el gust de sempre però aptes per a tots els estómacs!! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada