dijous, 2 de gener del 2014

Pa de plàtan

Si tens intoleràncies alimentàries sabràs com de difícil és menjar variat, sa i bo, sobretot a l'hora d'esmorzar. I és que l'esmorzar és l'àpat que m'ha portat més maldecaps ja que no trobava una varietat de menjar adequada a la meva nova dieta i sovint acabava esmorzant coses que em feien mal. És per això que penjo la recepta del pa de plàtan, de la blogger Deliciosly Ella (http://deliciouslyella.com/banana-bread/), perquè tothom a qui li faltin idees a l'hora d'esmorzar o bé vulgui variar pugui afegir-hi aquesta recepta.

El pa de plàtan és una espècie de coca molt dolça. Té un gust de canyella bastant fort però és perfecte per esmorzar ja que combina molt bé amb un got de llet d'ametlla o una infusió de txai. A més a més, no té gluten, ni sucre, ni ous, ni llet, etc. com cap de les receptes que he anat penjant. Un altre avantatge d'introduir aquesta recepta a la teva dieta és la gran energia que proporciona, molt adequada per a l'hora d'esmorzar.

Per a fer el pa de plàtan necessitarem:

- 5 plàtans madurs
- 1 tassa d'ametlles
- 2 tasses de nous
- 1 tassa de farina de fajol (el fajol NO té gluten. Jo vaig comprar la farina al Diga-li pa del carrer Joan Maragall, 53-55 de Girona. Una fleca molt recomanable.)
- 3 cullerades de llavors de chia
- 1 cullerada de canyella (vigileu amb la canyella, no us passeu...!)
- 1/2 tassa de xarop d'atzavara
        

Abans de res obrirem el forn a 145º perquè es vagi escalfant. Llavors amb una picadora triturarem les ametlles i les nous. En un recipient hi posarem la farina, el xarop d'atzavara (si sou intolerants a la fructosa també es pot substituir per aigua, o si no teniu xarop es pot fer amb mel), les llavors de chia i la canyella. Després hi barrejarem les ametlles i les nous triturades.




Després haurem de triturar els 5 plàtans. Recordeu que si poden ser molt madurs millor que millor. Un cop triturats amb el minipimer els afegim a la barreja i ho mesclem bé tot. Llavors ho posem en un recipient que pugui anar al forn. Mirem d'aplanar tan com sigui possible la part de sobre ja que tots els "bonys" que hi hagi també hi seran quan el pa estigui cuit.




Ho coem a 145º al forn durant 1h - 1h i 15' i ja està a punt per ser menjat! :)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada