divendres, 27 de desembre del 2013

Croquetes de mill i ceba

El mill és més que una alternativa als cereals típics; conté una gran quantitat de nutrients essencials. És un dels cereals més rics en magnesi -mineral que s’ha comprovat en molts estudis científics que ajuda a fer baixar la pressió sanguínia-, afavoreix la reducció de l’asma i la freqüència de les migranyes. També és ric en fòsfor i lecitina, nutrients importants per al sistema nerviós, i en àcid silícic, necessari per conservar la pell, els cabells i les ungles en bon estat. És un cereal molt digestiu que beneficia la melsa i l’estómac, és molt recomanat per als diabètics i, com que no conté gluten, és ideal per als celíacs. (Extret dels Apunts nutricionals de la Jordina Casademunt a http://www.etselquemenges.cat)


Per a fer les croquetes de mill necessitarem:

- 1 tassa de mill
- 1/2 ceba
- Oli de sèsam (a la recepta original, extreta d'un llibre de macrobiòtica, recomanen els olis de sèsam i de blat de moro per davant del d'oliva o el de gira-sol. Jo ho vaig fer amb oli d'oliva) 


Per a fer les croquetes primer de tot hem de rentar el mill. Una bona manera de fer-ho és amb un colador de reixa petita. Les mesures per a coure de manera idònia el mill són: 1 part de mill per a 3 o 4 parts d'aigua. Si el cuinem a foc lent guardarà millor totes les seves propietats.
Mentre es cou el mill tallarem la ceba en daus molt petits i la fregirem una mica.

Un cop el mill s'ha cuit -ho sabreu perquè s'haurà begut tota l'aigua, però més o menys són uns 20 minuts- barrejarem el mill i la ceba i farem la forma de les croquetes. És important compactar bé la barreja perquè no se'ns desfaci al fregir-les.

I un cop fregides ja podrem gaudir d'unes croquetes energètiques, vegetals i sense gluten, i...molt bones!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada